Máte chuť na niečo tradičné, zdravé a výnimočne chutné? Táto polievka z kyslej kapusty je presne to, čo potrebujete! Kyslá kapusta je plná vitamínu C, probiotík a vlákniny, čo z nej robí skvelú voľbu pre váš imunitný systém a trávenie. Tento recept je jednoduchý na prípravu a určite poteší celú rodinu svojou bohatou a výraznou chuťou. Poďme sa pozrieť na tento lahodný recept, ktorý vás zahreje a nasýti.
Ingrediencie
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g údeného mäsa (napr. údená slanina alebo klobása)
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 mrkva
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička mletej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička kmínu
- 1 lyžica hladkej múky (voliteľné, na zahustenie)
Postup
- Pripravte suroviny: Kyslú kapustu prepláchnite pod studenou vodou a jemne nakrájajte. Cibuľu, cesnak a mrkvu olúpte a nakrájajte na jemno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky. Údené mäso nakrájajte na menšie kúsky.
- Zohrejte olivový olej v veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nebudú zlatisté a voňavé.
- Pridajte údené mäso a pokračujte v restovaní, kým sa mäso pekne nezapečie a nepustí svoju vôňu.
- Pridajte kyslú kapustu a mrkvu do hrnca a dobre premiešajte. Pridajte mletú papriku, kmín a bobkové listy.
- Zalejte hovädzím vývarom a priveďte polievku k varu. Pridajte nakrájané zemiaky a znížte teplotu. Nechajte polievku variť na miernom ohni približne 25-30 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby. Ak chcete polievku zahustiť, rozpustite lyžicu hladkej múky v troche vody a pridajte do polievky, nechajte ešte chvíľu povariť.
- Podávajte horúcu polievku s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Táto lahodná polievka z kyslej kapusty je nielen výživná, ale aj plná tradičnej chuti, ktorú si zamiluje každý člen vašej rodiny. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a užite si dokonalú kombináciu kyslej kapusty a údeného mäsa v každom súste!