Hľadáte recept na zdravú a výživnú polievku? Táto polievka z hlávkovej kapusty je ideálnym riešením. Hlávková kapusta je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, čo ju robí skvelou voľbou pre každodennú stravu. Táto polievka je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu, takže si ju môžete vychutnať kedykoľvek. Poďme sa pozrieť na tento lahodný recept, ktorý obohatí váš jedálniček.
Ingrediencie
- 1 malá hlávková kapusty
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 stopka zeleru
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička rasce
- 2 bobkové listy
Postup
- Pripravte zeleninu: Hlávkovú kapustu nakrájajte na jemné prúžky. Zemiaky, cibuľu, cesnak a mrkvu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Zeler nakrájajte na tenké plátky.
- Zohrejte olivový olej v veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nebudú zlatisté a voňavé.
- Pridajte mrkvu a zeler do hrnca a pokračujte v restovaní ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte hlávkovú kapustu a zemiaky do hrnca a dobre premiešajte. Pridajte rasce a bobkové listy.
- Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte polievku k varu. Znížte teplotu a nechajte polievku variť na miernom ohni približne 25-30 minút, kým zelenina nie je úplne mäkká.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby.
- Podávajte horúcu polievku s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Táto lahodná polievka z hlávkovej kapusty je skvelou voľbou na zdravý a výživný obed alebo večeru. Jej jednoduchá príprava a bohatá chuť zaručia, že sa stane pravidelnou súčasťou vašich jedál. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a vychutnajte si dokonalú kombináciu čerstvej kapusty a aromatických byliniek!