Túžite po elegantnom a zároveň zdravom jedle? Táto polievka z bielej špargle je dokonalou voľbou. Biela špargľa je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, čo z nej robí vynikajúcu ingredienciu pre váš jedálniček. Táto polievka je krémová, jemná a plná lahodnej chuti, ideálna pre všetky gurmánske chute. Poďme sa pozrieť na tento úžasný recept, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a delikátnou chuťou.
Ingrediencie
- 500 g bielej špargle
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 2 lyžice masla
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a biele korenie podľa chuti
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- Pažítka alebo petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
- Pripravte suroviny: Špargľu ošúpte a odstráňte tvrdé konce. Nakrájajte ju na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Rozohrejte maslo v veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nebudú zlatisté a voňavé.
- Pridajte nakrájanú špargľu a zemiaky do hrnca a dobre premiešajte. Nechajte restovať približne 5 minút.
- Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte polievku k varu. Znížte teplotu a nechajte variť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým špargľa a zemiaky nie sú úplne mäkké.
- Polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladkej konzistencie. Pridajte smotanu na varenie a citrónovú šťavu, potom polievku ešte raz krátko povarte.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ a biele korenie podľa potreby.
- Podávajte horúcu polievku ozdobenú nakrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Táto lahodná polievka z bielej špargle je ideálna pre všetkých milovníkov jemných a krémových polievok. Jej jednoduchá príprava a bohatá chuť zaručia, že sa stane obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti. Vyskúšajte tento recept ešte dnes a vychutnajte si dokonalú kombináciu bielej špargle a krémovej textúry!