Tento recept na babičkinu hrnčekovú bublaninu vám umožní preniesť kúzlo starých čias do vašej kuchyne. Jednoduchosť prípravy a použitie bežných surovín robia z tohto receptu obľúbenú voľbu pre nečakané návštevy alebo len tak, na osladenie bežného dňa. Bublanina je jemná, nadýchaná a každý súst je plný ovocia, ktoré môžete variabilne meniť podľa sezóny alebo osobnej preferencie.
Ingrediencie
- Pre cesto:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 3 veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- Pre ovocie:
- 2 hrnčeky čerstvého ovocia (jahody, čerešne, slivky, čučoriedky, atď.)
Postup
- Príprava cesta: V miske rozšľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nezíska svetlú a nadýchanú konzistenciu. Postupne pridávajte olej a mlieko, neustále miešajte. Nakoniec vsypte múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešajte, aby ste dostali hladké cesto.
- Zapracovanie ovocia a pečenie: Cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Na vrch rovnomerne rozložte vybrané ovocie. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 35-40 minút alebo kým vrch nezhnedne a tester vložený do stredu bublaniny nevyjde čistý.
Podávajte teplú alebo vychladenú, ideálne posypanú práškovým cukrom. Babičkina hrnčeková bublanina je perfektným dezertom na zdieľanie sladkých spomienok s rodinou a priateľmi pri každej príležitosti.